Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Бариери и различия се сриват. Лекотата на движение на стоки, хора и идеи екзалтира разговори за плоскостта на света. Все по-банален разговор. Света ще продължава да е населен с вертикални конструкции разхвърляни от хора и природа. Тази топография прави говоренето за политика не само възможно, но и неизбежно.
Автор: vworld Категория: Политика
Прочетен: 37550 Постинги: 27 Коментари: 20
Постинги в блога от Юли, 2012 г.
image

Използването на огледала е доста ренесансово. 2D реалност, в която схематично са разположени погледите и отношенията на всички. 

В платното има и 1 колективен образ. Дисфункционален хор, който не изпълнява нито една от античните си функции -  не ни помага да разбираме по-добре фабулата, не подава реплики на героите, не изрича това, които те биха се страхували да изрекат, не е представителен за населението на полиса, не въплащава идеала за морално и емоционално компетентна публика. Присъства само с празният си поглед нагоре - към масивния гръб на премиера. Може би просто гледа към най-голямото и високо разположено тъмно петно. 

Борисов прекарва минута със отражението си, все едно се подготвя да сложи  маска на емоция скоро, но още не го прави.

Дянков от своя страна вече е с маска. Изглежда напълно комфортно в плоското пространство на снимката за разлика от всички останали, които са някак хванати в крачка. Излъчва комбинация от самодоволство и предпазливост. Все едно съзнателно е избрал клишето "сив кардинал" и нежно го пълни с полусенки на усмивка.

Вежди не е там. В главата му има хиляди мушици, всяка от които знае къде е банкетната зала и в привиден хаос и бръмчене носи тялото му над събития и хора, но винаги натам. Научил се е да изглежда задълбочен, като избягва случайни контакти с отражението си.
  Не мога да се отърся от очакването, че изведнъж и тримата ще се обърнат и ще започват да пеят и да танцуват и тълпата се оживее, като стая призраци след изпукването на дърво в камината.

Преди да замре отново.
Категория: Политика
Прочетен: 1440 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: vworld
Категория: Политика
Прочетен: 37550
Постинги: 27
Коментари: 20
Гласове: 64
Архив