Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Бариери и различия се сриват. Лекотата на движение на стоки, хора и идеи екзалтира разговори за плоскостта на света. Все по-банален разговор. Света ще продължава да е населен с вертикални конструкции разхвърляни от хора и природа. Тази топография прави говоренето за политика не само възможно, но и неизбежно.
Автор: vworld Категория: Политика
Прочетен: 37708 Постинги: 27 Коментари: 20
Постинги в блога от Декември, 2007 г.
Наскоро във връзка с предизборното турне на група самонабеждаващи се интелектуалци се заговори за някаква пълзяща путинизация в страната. Те отрекоха това да се случва и може би за пръв и последен път съм на едно мнение с хора като тези, заели се да градят с тела модел на слънчевата система около светлия лик на Първанов. Тях ги събира най-малкото общо кратно на многообразни лични мотивации. Затова макар и зли трудно биха скалъпили зъл проект. Дори за анимационен филм. Камоли за путинизация.

Все пак в държавата нещо се случва и това нещо с метастазите си вече трови всеки разговор бил той медиен или приятелски. То пълзи под килима на демокрацията и трудно можем по гънките да го видим путинизация ли е ЕНПизация ли е дясно ли е ляво ли е. Просто омагьосва, хипнотизира и странно привлича това мистериозно движение. Привлича тонове думи върху други тонове.

Де тази смелост, но ако дигнем килима, ще намерим един Бойко, а това не е много.

Вчера по Дарик слушах един от главатарите му. С добре навита пружинка успяваше да изрече "Европейска народна партия" по около 8 пъти на минута с едно вдишване. Друга ключова дума вещо посята в речевата му салата бе "дясно".  Ако си спомним говоренето на неговия капо по време на предизборната кампания, също спокойно и правилно можехме да решим че става въпрос за изборна камппания за членство в ЕНП.

ЕНП се отнася към членството на ГЕРБ с безотговорна лекота. Подава ръка, той я облизва. Издърпва я, маха с опашка. Те имат контрол. Това го играят от години с Турция.

И така докато той или те не прозрат невъзможността да си бъдат полезни в дългосрочен план. Това вече е играно веднъж със Симеон.

И тогава какво? Вакуум с потенциал? Надали. По скоро шокова путинизация. С Путин начело. Той ще подава ръка, ние ще помагаме за Косово, той ще дърпа ръка, ние ще скачаме за още. И тази връзка ще има бъдеще, голямо бъдеще и светло.
Категория: Политика
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.12.2007 14:55
Търсене

За този блог
Автор: vworld
Категория: Политика
Прочетен: 37708
Постинги: 27
Коментари: 20
Гласове: 64
Архив